marți, 24 noiembrie 2009

Shaorma de criza


Duamne imi vine sa rad cand ma gandesc...funny totusi real...
De ceva vreme cei de la 1 mai si-au facut un brand in a vinde "shaorma de crzia".
Evident ca este de criza din moment ce costa numai 3 lei cea mica si cea mare e doar 5 lei. Calitate/pret este destul de ok. La gust este buna dar...la 3 lei ce te astepti?
Pentru a cumpara un astfel de aliment la dimensiune mai mare trebuie sa ai in portofel suma de 5 lei si multa dar foarte multa rabdare. Era normal ca la asa un pret lumea sa cumpere...dar nici chiar asa...de fiecare data la orice ora gasesti o coada de cel putin 20 de persoane care asteapta minunatul produs...
Asteptand la o astfel de coada...inveti multe...poti admira pitzipoancele de "mol" aduse de cocalari de dorobanti in ditamai mertzanu' sa pape delicioasa shaorma...la senzationalul pret de 3 lei bucata. De asemenea mai poti admira cocalarii de dâlga, ce ocupa trotuarele cu masinile lor tiunate pe genunchi....ii poti admira si pentru faptul ca sunt cei mai descurcareti...ignorand astfel coada si potolindu-si setea fara a le pasa de restul.
Bineinteles daca este ora 6-7 se suna clotzopelul...si bineinteles ca doamna diriginta isi aduce clasa la ora in aer liber pentru a discuta despre gastronomie...si unde poti discuta si manca...la shaorma...bravo ai un 8 :P
Bineinteles aceasta afacere este destul de profitabila...Si destul de accesibila tuturor in aceasta perioada de criza...care pare insa nu sa fi afectat portofele si psihicul.
O faza foarte interesanta mi-a atras atentia insa...
Am intalnit 2 persoane...2 adolescenti sa le zicem...care se apropiau de uriasa coada timizi...paca se temeau de ceva. Au parcat masina un pic mai departe de locul cu pricina...probabil nu au vrut sa faca parte din colectivul cocalar amintit mai sus...au coborat zambind mai mai sa bufneasca in ras...fata intra intr-un magazin si pare sa schimbe niste bani...auzind conversatia:

- buna ... (ea)
- buna seara(vanzatorul
- aa ... banuiesc k nu aveti nevoie de marunt nu ? (ea)
ii arunca banii(un pumn de monezi de o mie 2-3 de cinci mii si una 10 mii si zice)
- schimbati-mi si mie 50 mii
- sigur sunt 50 aici?
- da numaratiii (ea)
- nu .... te cred...ii numar mai incolo (el)

Fata iese grabita din magazin si se indreapta spre baiatul care tinea mirat o moneda de o mie de lei in mana...s-au uitat un pic unul la altul si au plecat chicotind spre shaormarie (se pare ca nu erau chiar toti 50)

A fost funny... cred ca se stie despre cine era vorba... ;))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu